pátek 31. ledna 2014

Slavíme ... poprvé v roce 2014

Naši dva tříletí oslavenci - ONDRA a VOJTÍK. Ondrašek slavil třetí narozeniny ještě v roce 2013, ale s naší partou je oslavil až letos. 

A jak to celé proběhlo? Čímž vám chceme poskytnout pár tipů na dětskou párty, které jsme si za ty tři roky na mateřské dovolené (my matky:-) zdokonalily.


DÁREK

Loňská oslava Matýska s Filípkem
Už na konci loňského roku, kdy slavil narozeniny Matýsek s Filípkem jsme se domluvily, že budeme kupovat jeden velký dárek, na který se složíme. "Tehdy" si ho maminky ještě nevybíraly, ale čekaly, co jejich dítě otevře. Letos jsme to vylepšily tak, že si mamky dárek vyberou, koupí a nás jen zkasírují. Je nás 9. Takže od každé 100 Kč a hodnotný dárek je na světě.
A co kluci dostali?
Vojtík - dřevěnou garáž na mašinky
Ondrášek - autodráhu

DORT

Byl luxusní, prý hlavně díky domácí borůvkové marmeládě od tchána. Moc se Verče povedl. Dorty si pečeme (nekupujeme). Mezi oblíbené patří: nepečený ze zakysanky, tropical ovocný a dort s falešným fondánem.
Ozdoby na dort:
- marcipánové figurky
- lentilky - plno lentilek
- moc hezky vypadá vláček ze sušenek, na které jsou přilepené čokoládou lentilky a různé další bonbóny
- ale hlavně nesmí chybět svíčky - po této oslavě jsme si řekly, že musíme příště koupit ty, které nejdou sfouknout, protože Verča nedělala 10 minut nic jiného než, že škrtala zapalovačem. Nejvíc totiž potřebují sfouknout svíčky všichni okolo.
- když je oslava u Milči, tak nechybí i nějaká fontánka s ohňostrojem. Loni koupila takový květ, který se zapálí a oni se mu rozvinou okvětní lístky a hraje u toho hudba. No to se dětem líbilo moc.



VÝZDOBA

- nejvíc se nám osvědčily obyčejné nafukovací balónky, ty se pak po úvodní hodince sundají a děti s nimi lítají a samozřejmě je práskají.
- pár frkaček
- čepičky na hlavu (ty se většině líbí až nyní ve třech letech)

JAK DLOUHÁ JE PARTY

- většinou mezi 2-3 hod. To dětem úplně stačí. 

POHOŠTĚNÍ

Tatínkové nestačili rozlévat :-)
Vůbec není potřeba připravovat nic světoborného.
Pro děti:
- ovoce, zelenina, šunka, křupky
Pro dospělé:
- šneci z listového těsta, jednohubky
Ale co nesmí chybět, je šampáňo. Na to se děti moooc těší.






PROGRAM


Zde zrovna lízátková pauza, ta ty raubíře na chvíli umlčela :-)
Není nezbytně nutný, nicméně je příjemný, alespoň na chvilku, tentokrát se o něho postaral strejda Jirka, který si nasadil čepičku, zavřel se s dětmi do pokojíčku a házeli si všichni s míčem. Paráda. My zatím mohly klábosit :-)


Další party nás čeká už v únoru, kdy oslaví třetí narozeniny Eliška a Nikča. Máte nějaké tipy, jak ji zpestřit???






Naše banda
P. S. 
Počet zúčastněných: 20
Počet zraněných: 0 :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat