Pokud se přidáte a do komentáře napíšete vaše oblíbené recepty, budeme moc rády :-)
Petra a Vojtík
Náš obvyklý jídelníček:
snídaně
-kakao, nic jiného Vojtík po ránu nechce,
svačina
- přesnídávka+bebe sušenky nebo loupáček či müsli tyčku,
obídek
-naštěstí papká skoro všechno,
odpolední svačinka
-čerstvé ovoce nebo čoko pudink, či šáteček s meruňkovou náplní nebo něco upečeného od maminky,
večeře
-polévka, či obložený talířek(chlebík či rohlík se žervé či šunkou a sýrem a okurkou)
nejoblíbenější laskomina
- bonbóóóóónky :D (lipo je nej nebo medvídci haribo) a lízátko
nejoblíbenější jídlo
- špagety, omáčky, kaše s řízkem a hrášková polévka s opečeným rohlíkem na másle
![]() |
Vojtíkovo nejoblíbenější jídlo :-) |
Oblíbené recepty:
Omáčka na špagety (porce pro dvě dospělé osoby a dítko)
1 cibulka300g mletého krůtího masa

3/4 sladkého kečupu
1 rajčatoví protlak
2 dcl vody
sůl a koření na špagety
Postup: O restujeme cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a česnek, necháme zatáhnout, přidáme sůl a koření a ještě chvilku restujeme, poté přidáme kečup, protlak a vodu, necháme povařit a máme hotovo. A navrch máme rádi nastrouhaný sýr.
Kari řízečky (pro tři osoby)
300 g kuřecího masa
2 vejce
1 středně velká cibule
1 lžička kari
1/2 lžičky papriky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kečupu
2 lžíce škrobové moučky
česnek, pepř, sůl
Postup: Do mísy dáme vejce a ostatní přísady, promícháme a přidáme nakrájené maso na nudličky, necháme tak dvě hodinky odstát v ledničce. Poté restujeme na pánvi, děláme takové malé placičky cca. 6-8 cm. K tomu se hodí asi nejvíce brambory.
Krůtí guláš (pro 3-4 osoby)
400 g krůtího či vepřového masa
400 g cibule
1 velká červená paprika
1 menší rajče
1 lžička papriky
česnek, sojová omáčka
Postup: Nakrájené maso na kostky naložíme do sojové omáčky a necháme hodinku odležet. Osmahneme cibulku, přidáme maso, orestujeme, pak přidáme rajče, papriku, koření, česnek, chvilku restujeme, pak podlijeme vodou a vaříme do měkka. Podáváme s těstoviny či knedlíkem.
Dobrou chuť!
V příštím díle nahlédneme do kuchyně Káti a Ondráška.
Žádné komentáře:
Okomentovat