sobota 27. července 2013

Dětské hrátky pro dvouleté

Dvouleté děti to už jsou mazáci. Už si sami řeknou, co potřebují nebo co se jim nelíbí. Začínají s námi vézt diskuse tipu: "A proč to musím udělat?"... "Tak až za chvilku" :-)
Stále vyžadují naší pozornost, ale hlavně - chtějí si hrát. Tady je pár tipů, co s nimi my maminy děláme:


Verča a Ondra: Nejradši má na honěnou, pak na slepou bábu, hrajeme karty "Válka" a teď ulítává na dinosaurech, tak pořád bojujeme proti sobě s dinosaurama. Ondra taky moc rád tancuje - a dokonce už i do rytmu:-)


Petra a Vojtík: Nejraději máme kolo kolo mlýnský a na babu :) A občas hrát mamince na nervy :-D


Káťa a Ondrášek: Ondráš má přes dva roky. Hrajeme převážně klučičí hry. Stavíme garáže pro auta, pro zvířátka, pro vláčky.... Stavíme domeček z dek a prostěradel. Vystřihujeme: já vystřihnu různé tvary - kolečka, obdélníky...a Ondra je pak jako puzzle skládá opět na papír tak, aby zapadly do díry, která vystřižením vznikla. Nebo se snažíme stříhat společně.

Milena a Vojtík: Když už hrajeme, tak různé...nenapadá mě nic konkrétního. Jo vlastně, když u nás bylo víc dětí na návštěvě, tak jsem po zahradě schovala lízátka a drobné hračky, děti dostaly kyblíčky a hledaly poklad. Zabavili jsme je tím na dost dlouho.

Lucka a Elis: kolo kolo mlýnské, pásla ovečky, schovávaná, na obchod, vaření apod. :-) O Velikonocích holky udělaly krásnou ozdobnou ovečku:


Ovečka z vatových tyčinek


Potřeby:
vatové tyčinky (s bílou tyčkou), malá čtvrtka, nůžky, lepidlo (nejlépe herkules), špejle nebo kolíčky, mašličku, černou fixu

Postup:
1. Vystřihneme si ze čtvrtky tělíčko (ovál) a hlavičku.
2. Roztříháme si vatové tyčinky, tak aby zbyly jen konce, na kterých je namotaná vata.
3. Na tělíčko začneme postupně lepit konce z tyčinek.
4. Když máme celé tělíčko polepené, namalujeme si na vystřihnutou hlavičku obličej a nalepíme na ni taky pár ustřihnutých konců z tyčinek.
5. Hlavičku s mašličkou přilepíme na tělíčko a nakonec přilepíme špejli na zápich do květináče nebo dva kolíčky jako nožičky (do kolíčků můžeme připnout např. jmenovku).









Já a Niki: my teď pořád a skoro všude hrajeme na schovávanou :-) Jinak Nikču moc baví závody v běhání. To jsme se naučily na cvičení s dětmi. Tam jsme běhaly pro kužele a různé další předměty. Všechny děti to baví. Nejlepší to je, když chcete, aby zrychlily na výletě.
Taky lovení rybiček je zábava. Nejlepší, když jsou dva pruty a soutěží s kamarády.
Teď s sebou často na návštěvu nosíme dřevěné korálky a několik tkaniček, aby si mohly navlékat i ostatní děti. Nebo pracovní sešit Nalepovánky pro 2leté a 3leté z Levné knihy - u toho je také vždycky houf dětí a pracují dohromady.
Tento týden jsme ve středu grilovali a na "party" se hodně ujaly nafukovací kuželky z Lidlu. Ale nehrály se tradičně. Děti je přenášely a tatínci jim je z toho místa brali a nosili je zase jinam. Moc se u toho všichni nasmáli.



A jaké hry nám doporučíte vy, ostatní maminky??? :-)

1 komentář:

  1. My si domů pořídili konzoli se senzorem pohybu a když si při tom s dětmi hrajeme, tak máme pohybu až kam :-D Jsme jak kdybychom vylezli z posilovny teda :-D Kdyby něco, tak vybíráme hry z hhttps://www.freetoplay.cz/5-nejlepsich-online-freetoplay-her-roku-2018/ je tam toho plno!

    OdpovědětVymazat